15 лютого о 15:00 (413 авд головного корпусу К-ПНУ)  відбулось традиційне зібрання студенського читацького клубу. 

Учасники обговорювали книгу Сергія Жадана «Інтернат».

Сергій Вікторович Жадан — особистість різнобічна: одночасно поет, прозаїк, автор есе, перекладач і організатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих вистав. 

«Інтернат» — глибокий та захопливий роман, який відбив бачення автора життя в зоні АТО, його драму проблеми вибору та самоідентичності, національної психології та патріотизму, радикальних поглядів та ліберальної байдужості.

Це не роман-епопея, яка покликана стати панорамою того, що відбувається на Сході України. Це локальна історія одного звичайного шкільного вчителя — його прагнень, мотивації та цілей перед небезпекою, коли за лічені години може помінятися історія і твоє місце в ній. Вона також про цілий регіон, який вже звикли вважати окремим, але все одно продовжують за нього боротися.

Студенти  на зустрічі змогли не тільки обговорити роман, а й порівняли його з іншими текстами української літератури. Присутні мали змогу висловити свої думки стосовно почутого та акцентувати увагу на важливості розвитку сучасної української літкратури.

Кожен відзначив, що творчість Сергі Жадана залишається актуальною та має сильний емоційний вплив. 

Запрошуємо всіх охочих доєднатися до студентського читацького клубу!

Клуб створений та функціонує при кафедрі історії української літератури та компаративістики ННІ української філології та журналістики К-ПНУ.

Тут Ви зможете:

  • читати ті книги, які цікаві Вам;
  • поділитися враженнями про прочитане;
  • проаналізувати сюжет твору;
  • обговорити дискусійні питання;
  • навчитись висловлювати власну думку.

Модератор – асистент кафедри історії української літератури та компаративістики Олеся Трофимюк.

Вже відбулося  три  зустрічі, і це лише початок. Адже раз на 2 тижні у четвер, здобувачі вищої освіти можуть долучитися до обговорення та читання прозових творів, віршів тощо.