21 жовтня 2023 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 014.01 Середня освіта (Українська мова та література. Англійська мова) й 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) разом із викладачами кафедри історії української літератури та компаративістики Валерієм Щегельським та Олесею Трофимюк  відвідали місто Чернівців, де прогулялись мальовничими вуличками міста, завітали до музею Ольги Кобилянської та побували на екскурсії у Чернівецькиму національному університеті імені Юрія Федьковича.

Враження студентів:

“Cтуденти Кам’янець-Подільського національного універстету імені Івана Огієнка відвідали чарівне місто – Чернівці. Це місце вразило з перших кроків своєю витонченою архітектурою та неперевершеним атмосферним шармом. Вулички, вкриті бруківкою, величні будівлі, історичні пам’ятники – все це робить Чернівці містом, яке підкуповує своєю красою та душею.
Саме тут розташований Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, який дивує своєю архітектурною величчю. Не можемо не згадати будинок-музей Ольги Кобилянської, місце, де кожен може зануритися в її світ та відчути душу письменниці.
Неймовірні емоції отримали від екскурсії до місцевого театру та вистави до 130-річчя від дня народження Миколи Куліша “Мина. Історія перевертня.” Актуальні меседжі українського національного відродження особливого гучно звучать сьогодні сиреною з пʼєси Миколи Куліша, за яку автор поплатився життям. Екстравагантний сценарій, яскрава гра акторів та незабутнє мистецьке втілення зробили видовище обов’язковим для перегляду”.
Мирослава Гусар,
студентка спеціальності 014.01 Середня освіта
(Українська мова та література. Англійська мова)
та Ельвіра Слепцова,
студентка спеціальності 014.01 Середня освіта
(Українська мова та література).