31 жовтня на кафедрі історії української літератури та компаративістики відбувся І етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка.  У конкурсі брали участь  студенти спеціальностей 014.01 Середня освіта (Українська мова та література. Англійська мова), 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) та 035.01 Філологія (Українська мова та література).

 

Члени журі – Людмила Починок, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри історії української літератури та компаративістики, Валерій Щегельський, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики та Любов Расевич, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики.

Учасники отримали завдання, над яким працювали відповідно до вимог Конкурсу, розкриваючи питання літературної спадщини Великого Кобзаря, проєкцію його творів на сьогодення.

За результатами перевірки конкурсних робіт студентів журі визначить переможців, які візьмуть участь у наступному етапі конкурсу.

Модераторкою першого етапу була асистент кафедри історії української літератури та компаративістики Олеся Трофимюк.