Література, критичне мислення та реалії сьогодення… Усі ці теми об’єднали учасників читацького клубу. Відтак, небайдужі до книги здобувачі освіти та викладачі створили читацький клуб, до якого можуть доєднатися всі охочі. Тут однодумці діляться своїми враженнями від прочитаних книг; проводять паралелі між історіями, надрукованими на сторінках та історіями прожитими нами; знаходять натхнення.

29 лютого о 15:00 відбулось традиційне зібрання студенського читацького клубу. Учасники обговорювали книгу Деніела Кіза «Квіти для Елджернона».

Зустріч відбулась у змішаному форматі, доєдналися також школярі з різних шкіл України.

Роман «Квіти для Елджернона» Деніела Кіза — бестселер, що підкорив мільйони сердець по всьому світові. Це не драматична історія кохання чи ідилічна повість про прекрасне життя, а навпаки зворушливий твір, який входить до переліку найкращих книжок про людей з інтелектуальними порушеннями.

Історія незвичайна тим, що головний герой почуває себе щасливим у своєму солодкому невіданні всіх підступів світу. Чарлі бачить світ зовсім іншим, ніж він є насправді. І єдине його бажання стати розумним, щоб бути як усі.

Учасники клубу  на зустрічі змогли не тільки обговорити роман, а й відповісти на безліч гостросоціальних запитань. Як змінювати ментальне здоров’я людини без впливу на психічне? Чи маємо право ми обирати, як іншій людині буде краще? Чи є розум запорукою щастя й задоволення від життя?

Доєднатися до студентського читацького клубу можуть студенти та учні різних закладів освіти України, а також усі охочі!