11 березня відбувся квест «Погляд крізь віки»  (до дня народження Тараса Шевченка)

На початку березня з нагоди дня народження Тараса Шевченка вся Україна відзначає низку урочистостей та святкувань. Не є винятком і факультет української філології та журналістики К-ПНУ, для якого  святкування Шевченківських днів вже давно стало традиційним.

Якщо ви подумали, що це знову концерт, знову читання поезії чи наукові конференції, то ні! Один із цьогорічних заходів був зовсім нетрадиційним і неабияк сколихнув увесь головний корпус університету.

 

З ініціативи кафедри історії української літератури та компаративістики 11 березня 2021 року за сприянням профкому студентів, аспірантів та докторантів К-ПНУ студенти ІІ курсу груп Ukr1-B19 та Fukr1-B19 факультету української філології та журналістики під керівництвом заступника декана з наукової роботи та інформатизації навчального процесу Тетяни Джурбій було проведено квест «Погляд крізь віки», присвячений 207-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. У заході взяло участь три команди. До гри долучилися студенти двох факультетів –  української філології та журналістики та історичного.

Перша команда «Шевченкові музи» була інтерфакультетською, її представляли Довга А., Мельничук Т., Бучковська А. (група Ukr1-B18), Крива В., Корній А., Бурмецька С. (група  Fukr1-B17); Бузецький В., Єпіфанова О., Івасі М., Лисак Р., Олійник О., Рутковська Н. (група Ist1-B18); учасниками другої команди  «Гетьманші» були Бановська Д., Герлєй М., Гуменюк М., Писаренко Л., Типусяк Ю. (групи Ukr1-М20 та Ukr1-М20р); а журналісти: Соляник Н., Валяровська Л., Буряк О., Піць І. (група Zh1–B17), Ліщишин В., Ясінська О., Карпець-Волковинська М. (група Zh1–B19) брали участь у складі третьої команди «Тарасові діти». Чудовий настрій, запал та ентузіазм відчувався із перших секунд у погляді кожного учасника.

Тим часом територією всього центрального корпусу організатори розклали загадки-підказки, зорієнтовані на логічне мислення, знання української літератури, історії та творчості Кобзаря. Після невеликого вступного слова команди розпочали квест від деканату факультету української філології та журналістики і подалися на пошуки розгадок «Шевченкових» таємниць. Під час проходження кожного з етапів квесту учасники отримували фрагменти пазлу зі зображенням однієї з відомих картин Тараса Шевченка, яку наприкінці вони мали відновити. Завдання було не з легких.

Першими до символічного фінішу (читального залу) прийшла команда «Шевченкові музи», яка і посіла перше місце; друге місце зайняли «Гетьманші», а третє – «Тарасові діти».

Усіх учасників привітали декан факультету української філології та журналістики Борис Коваленко і завідувач кафедри історії української літератури та компаративістики  Олег Рарицький. Кожна команда отримала солодкі подарунки.Квест «Погляд крізь віки» активізував студентів і викладачів факультетів та подарував незабутні враження. Яскраво, емоційно й позитивно! Гідне завершення шевченківського тижня! Сподіваємося, що такі заходи стануть новою традицією не тільки на рівні факультету, а й університету!

 Дар’я Бановська, магістрантка факультету української філології та журналістики