02 квітня учасники студентського читацького клубу обговорювали  роман-антиутопію «1984» Джорджа Орвелла. Зустріч пройшла в дружній і затишній атмосфері, де кожен міг вільно висловити свою думку та поділитися враженнями від книги.

Джордж Орвелл – визначний письменник та журналіст, відомий своїми антиутопіями і соціально-політичними романами. Його твір «1984» був опублікований у 1949 році й став одним із найвпливовіших творів XX століття. Книга описує тоталітарний світ, де влада маніпулює правдою, контролює мислення та підкорює індивідуальність. Актуальність цього твору виявляється у тому, як він підкреслює важливість свободи слова, протистояння диктатурі і захист прав людини.

Вікторія Компанієць: «Для мене «1984» став справжнім відкриттям. Цей роман залишається актуальним і сучасним, незважаючи на те, що був написаний більше півстоліття тому. Читаючи книгу, важко не помітити паралелі зі сьогоденням.

Порівнюючи книгу з фільмами, ми могли краще усвідомити особливості твору, а також порівняти, як різні медіа відображають одну й ту ж ідею. Це робило наші обговорення ще цікавішими та багатшими. Деякі з фільмів, які ми порівнювали з «1984», це, зокрема, екранізація «Час», «Голодні ігри», «Кін-дза-дза» та «Рівні», які розглядають тему тоталітаризму й контролю за особистістю.

Атмосфера зустрічі була дуже позитивною, а обговорення насиченим різними думками й поглядами. Як виявилось, література може об’єднувати людей і спонукати до глибоких роздумів. Не тільки книга, але й спілкування з друзями залишило яскравий слід у моєму серці, і я вже чекаю на наступне засідання, щоб знову поглибитися у світ книги та обговорень. Адже у сучасному світі, коли інформація оточує нас з усіх боків, вміння концентруватися на книзі – це навичка, яка допомагає розуміти себе та світ навколо».

Читацький клуб – це не просто можливість обговорити прочитане, але і спілкування з різними людьми, об’єднаними спільною любов’ю до літератури. Це місце, де ви можете вільно ділитися своїми думками та враженнями, де кожен може знайти щось для себе.

Запрошуємо усіх охочих приєднатися до нашого читацького клубу, де ви зможете не лише розширити свій кругозір, але й знайти нових друзів і співрозмовників. Поглиблюйте свої знання та насолоджуйтеся чудовими книгами разом із нами!

Вікторія Компанієць,
студентка ННІ української філології та журналістики
,
групи 
FUkr1-B2O