30 листопада 2023 р. кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики  РАСЕВИЧ Любов та асистент кафедри історії української літератури та компаративістики  ТРОФИМЮК Олеся взяли участь у роботі ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «ТЕНДЕНЦІЇ І ПЕРСПЕКТИВИ ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРИ У СЕРЕДНІЙ І ВИЩІЙ ШКОЛАХ», що відбулась у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка (м. Тернопіль).

На пленарному засіданні з урочистим вітальним словом виступили представники оргкомітету конференції, зокрема Наталія ГРИЦАК, Богдан БУЯК, Тетяна ВІЛЬЧИНСЬКА, Олеся СЛИЖУК. Було порушено важливі питання освіти (шкільної, університетської) під час війни  та наголошено на ключових аспектах сучасної літературної освіти, яка є чинником формування духовності цілої нації та кожного окремого її представника.  

На секційному засіданні Любов РАСЕВИЧ виголосила доповідь «Міжпредметні зв’язки з музикою як засіб формування естетичної компетенції школярів (на матеріалі уроків української літератури у 8-му класі)», Олеся ТРОФИМЮК доповіла про особливості вивчення творчості поетів-шістдесятників у вищій школі. Участь у конференції відбулась у межах проходження Любов’ю РАСЕВИЧ та Олесею ТРОФИМЮК планового заочно-дистанційного стажування якраз на базі кафедри української та зарубіжної літератур і методик їх навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (м. Тернопіль).

Отже, стажування видалось плідним та багатим на цінний досвід, набутий завдяки світочам методики навчання літератури на різних освітніх рівнях.