3 листопада студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики разом із викладачами кафедри історії української літератури та компаративістики відвідали презентацію художньо-документальної книги «Сильні духом: історії саперів російсько-української війни».

Одним з авторів книги є доктор філологічних наук, професор кафедри історії української літератури та компаративістики, нині воїн ЗСУ Олег Рарицький.

Це унікальне зібрання розповідей захисників. Сапери розповідають про власний бойовий досвід, який набували протягом років російсько-української війни. Книга виходить за межі традиційного звіту про бої, адже військовослужбовці діляться не лише фактами та викликами, які ставали на їхньому шляху, але і своїми особистими емоціями, переживаннями, відкривають перед читачем світ своїх спостережень, побуту, взаємодії з місцевими мешканцями, дозволяючи глибше зрозуміти не лише військовий аспект війни, але й її людську сторону.

На презентацію завітали і декілька військовослужбовців – Героїв книги. Присутні мали змогу з перших вуст почути їхні відверті розповіді про реальну війну.

Щиро дякує авторам проєкту: прес-офіцерці військової частини А2641 Ользі Поворознюк та професору кафедри історії української літератури та компаративістики К-ПНУ імені Івана Огієнка Олегу Рарицькому за цю бірку. Особлива подяка – воїнам ЗСУ.

Сьогодні особливо важливо не забувати  про цінність свободи та пам’ять про те, що її здобуття вимагає великих жертв і надзвичайної відваги.