Чудові моменти назавжди закарбовуються в пам‘яті, і в цьому точно переконався кожен присутній на засіданні круглого столу «Людмила Третяк: краєзнавець, педагог, особистість», присвяченому 70-річчю з Дня народження викладачки-емерита факультету української філології та журналістики Людмили Третяк.

Ця подія стала теплою зустріччю викладацтва та студентства разом із тими науковцями, які зараз перебувають на заслуженому, але такому творчому відпочинку.

 

Початком заходу стало висвітлення наукових напрацювань ювілярки в галузі літературознавства, які представили третьокурсниці Аліна Довга, Тетяна Мельничук, Марія Вербовська, Каріна Бурса, Ангеліна Заплітна та висновкували, що: «У дослідницькому доробку Людмили Володимирівни чимало того, що актуально та неймовірно цікаво продовжувати досліджувати зараз».

Активна студентська аудиторія не могла залишитися осторонь та озвучила низку питань особисто. Людмила Володимирівна у свою чергу, користуючись нагодою, дала щиру настанову бути активними і цілеспрямованими у своєму житті, бо майбутнє належить молодим.

Викладачі факультету долучилися до привітань з нагоди 70-річчя доцентки-емерита та пригадали чимало трепетних і зворушливих моментів із минулого Людмили Володимирівни.  Несподіванкою для ювілярки стала онлайн-зустріч із колишньою студенткою, теперішньою літературознавицею та дослідницею життєтворчості Григорія Костюка Надією Баштовою, яка була присутньою на засіданні круглого столу та пригадала спільні моменти, спогади про Людмилу Володимирівну.

Крім того, до привітань долучилися викладачі-емерити кафедри української літератури та компаративістики Надія Лаврусевич та Василь Товкайло, які згадали щемливі спогади і закликали студентство берегти та цінувати щасливі моменти, бо тільки вони живлять душу та зігрівають її.

Трепетним фіналом такого чудового заходу стала презентація-фотоальбом із насиченого та різнобарвного життя ювілярки.

Фото, спогади, посмішки, щирі сльози радості – це те, що закликає нас, студентство, віддано та відповідально працювати, знайти себе в улюбленій справі та, найголовніше, берегти й цінувати дружбу!

Аліна Довга, студентка 3 курсу факультету української філології та журналістики